‹ Tempelberg webcamNederland controlestaat ›
Christenvervolging
Gepubliceerd op 16-02-2007

De afgelopen dagen hebben in de kranten weer verschillende meldingen gestaan van christenvervolging, hieronder het overzicht van een week:

Noord Korea
In theorie is er in Noord-Korea vrijheid van godsdienst. Er zijn kerkgebouwen, waar ook nog eens zondagse diensten worden gehouden, en: de grondwet spreekt erover. Ooggetuigenverslagen geven een andere realiteit te zien: het regime beschouwt christenen als staatsgevaarlijk, en daarom moeten ze streng gecontroleerd, opgesloten of geëlimineerd worden.
Bron: RD

Zimbabwe
In Zimbabwe zijn eind vorige maand acht kerkelijk leiders opgepakt toen zij een bijeenkomst bezochten van een nieuwe, regionale afdeling van de Zimbabwean Christian Alliance (ZCA). Deze organisatie is onderdeel van de Afrikaanse Evangelische Alliantie (AEA), partner van Tear.
Bron: RD

Roemenië, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije
Volgens verschillende wetten in deze landen moeten christenen zich laten registreren. In Oostenrijk moet zo het aantal aanhangers van een godsdienst minimaal 0,2 procent van de bevolking bedragen en de godsdienst dient twintig jaar te bestaan. In Tsjechië bedraagt het minimumaantal leden 0,1 procent van de bevolking en dient de godsdienst tien jaar te bestaan. In Slowakije moet een geloofsgemeenschap minimaal 20.000 leden tellen, ongeveer 0,4 procent van de bevolking. De kans bestaat dat hierdoor een discriminerende werking ontstaat.
Bron: ND

Kazachistan
Regelmatig krijgen gemeentes in dit land te maken met invallen en het op video vastleggen van kerkdiensten en steeds meer voorgangers worden beboet. Daarnaast is er een steeds grotere druk dat niet geregistreerde gemeentes zich bij de overheid moeten laten registreren.
Bron: RD

Mexico
In het zuiden van Mexico worden protestantse christenen in toenemende mate verdrukt en gediscrimineerd door zogeheten 'traditionele katholieken'.
Bron: ND


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel