‹ De leer van de opname van de gemeente (slot)De vrouwen in het Evangelie van Johannes ›
Logos software
Gepubliceerd op 09-09-2020

Normaal maken we geen reclame voor andere organisaties. Maar deze keer willen we een uitzondering maken en dat heeft te maken dat www.logosbijbelsoftware.nl het Bijbelvertaalwerk in Papoea-Nieuw-Guinea ondersteund. Vandaar een korte uitleg wat Logos software is EN hoe dit werk in Papoea-Nieuw-Guinea wordt ondersteund.

Een droom …
Stel je eens voor, dat er computerprogramma bestond dat in enkele seconden een grote hoeveelheid relevante informatie kan verzamelen over een bepaalde Bijbelpassage. En dat dit programma deze informatie ook nog eens allemaal netjes in een rapport aan je presenteert. Dat zou fantastisch zijn, nietwaar?!

Een droom die werkelijkheid wordt …
Het goede nieuws is, dat zo’n programma nog bestaat ook! Logos Bijbel Software is een van de meest geavanceerde Bijbel software ter wereld en het wordt bovendien gratis ter beschikking gesteld. In de Engelstalige wereld is Logos – zoals het in de volksmond meestal wordt genoemd –veelgebruikte software. En sinds kort is er ook een Nederlandstalige website die in Nederland bekendheid wil geven aan dit programma: www.logosbijbelsoftware.nl. Deze website wil Nederlandse gebruikers voorzien van tips, aanbiedingen en boekbesprekingen.

Wat is Logos?
Als je het over Logos hebt, heb je het eigenlijk over twee dingen: over de software en over de software als digitale bibliotheek. De software is gratis beschikbaar, inclusief een aantal gratis boeken! De bibliotheek moet je echter zelf opbouwen door digitale Logos boeken te kopen. Faithlife, de eigenaar van Logos, is daarbij overigens erg scheutig met aanbiedingen. Zo heeft Logos elke maand een Gratis Boek van de Maand, en krijg je elk jaar in de maand van je verjaardag een coupon code van $20 om naar eigen inzicht te besteden aan Logos-producten.

Op dit moment loopt er een unieke actie, waarbij je 25% korting kunt krijgen op verschillende basispakketten (deze actie loopt tot en met 14 september!). Zulke basispakketten bestaan uit een grote variatie aan boeken: een aantal Bijbelvertalingen, een aantal Bijbelcommentaren, een aantal Bijbelencyclopedieën, grammatica’s, woordenboeken, boeken over het Oude en Nieuwe Testament, bijbelse theologie, systematische theologie, tijdschriften, kerkgeschiedenis, atlassen, algemeen theologische boeken, etc. etc. De pakketten zijn beschikbaar als starter (315+ boeken), brons (545+ boeken), zilver (735+ boeken), goud (1180+ boeken), platinum (1485+ boeken), diamand (2020+ boeken), portfolio (2850+ boeken) en collector (7260+ boeken). Omgerekend zijn al die boeken in deze pakketten ongeveer € 1 per boek! En dan heb je het over normaal gesproken dure encyclopedieën en hoge kwaliteit Bijbelcommentaren.

Wat kan Logos?
Het is onmogelijk om in een paragraaf te beschrijven wat Logos allemaal kan. Er is een Nederlandstalige demo-video beschikbaar op YouTube die een aantal waardevolle functies van het programma demonstreert: ongeëvenaarde zoekmogelijkheden, zowel binnen de Bijbel als binnen je eigen digitale Logos-bibliotheek; maken van aantekeningen die met een icoontje aan Bijbelverzen gekoppeld worden, zodat je ze altijd terugvindt ongeacht welke vertaling je gebruikt; automatisch gegenereerde hyperlinks naar tekstverwijzingen die gegeven worden; talloze mogelijkheden om Bijbelpassages te annoteren en te markeren; dubbelklikken op een woord in je vertaling en Logos opent een Grieks lexicon voor het onderliggende Griekse woord; supersnel samenstellen van een informatie-rapport over een Bijbels onderwerp of passage, waarbij Logos in een mum van tijd je hele bibliotheek uitpluist om relevante informatie te verzamelen; Bijbelse maten en gewichten omrekenen naar hedendaagse maten; vertalingen vergelijken; preken voorbereiden met de Preek editor; concordantie-onderzoek en zo kan ik nog een hele poos doorgaan. Wil je je abonneren op tips en tricks voor het gebruik van deze prachtige software, dan kun je je abonneren op dit blog (scroll naar het einde van de pagina).

Steun met je Logos-aankopen het Bijbelvertaalwerk in Papoea-Nieuw-Guinea
Via een officieel affiliate partnerprogramma genereert de website www.logosbijbelsoftware.nl een klein beetje inkomsten, dat wordt gebruikt als fondsenwerving voor het Bijbelvertaalwerk in Papoea-Nieuw-Guinea. Al je Logos-aankopen via deze website en via de links in dit blog leveren een kleine bijdrage op die aan dat goede doel wordt gedoneerd, zonder dat het de koper iets extra’s kost – dubbel winst dus!

Michel Pauw
Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij