Ezau, hij is Edom
de verborgen strijd om het Koninkrijk

Samenvatting

Ezau, de broer van Jakob, staat bekend als de man die zijn eerstgeboorterecht verachtte. In Genesis is niettemin een heel hoofdstuk aan hem en zijn nakomelingen gewijd. Deze grondige studie laat de rol en betekenis zien van Ezau en zijn nakomeling in de heilsgeschiedenis.

Ezau, hij is Edom, doet verwoede pogingen om de heerschappij over deze wereld te behouden en uit te breiden. Deze boodschap is actueel; de Bijbel leert ons dat Edom nog springlevend is. Want Edom is de mens in het hier-en-nu. Het is de man die niet wacht op het Koninkrijk dat komt, maar de macht nú wil en heeft.

Eén nazaat springt in het oog: Amalek. Hij is de vermenselijking van de Satan. We zullen hem in de tijd terug zien in de persoon van de antichrist en we vinden zijn karaktertrekken bijvoorbeeld terug in de huidige Islamitische Staat. Want in iedere generatie is Amalek.

Recensie

Boekinformatie

Titel Ezau, hij is Edom de verborgen strijd om het Koninkrijk
Auteur Anco van Moolenbroek
Uitgever Aspekt, Uitgeverij
Jaar Verschenen 2016
Taal nl
Pagina's pp. 432
ISBN139789463380751
Onderwerp Abraham, Ada (vr. v. Ezau), Agag, Amalek, Basmath (vrouw v. Ezau), Bozra, David (koning), Dedan, Edom, Elath, Eilat (plaats), Esther, Ezau, Ezeon-geber, Ezra (Schriftgeleerde), Fenicië, Phoenicië, Haman, Judith, Lot (persoon), Mahalath (persoon), Nehemia (persoon), Rome, satan, Saul (koning), Theman (landstreek), Zerubbabel

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!