Trans World Radio (TWR)

Zie ook: Christelijke organisaties,

Trans World Radio (TWR) is een multinationale evangelische christelijke mediadistributeur. Het is de grootste christelijke mediaorganisatie ter wereld en gebruikt middengolf- of krachtige AM- en kortegolfzenders, lokale FM-radiostations, kabel, satelliet, internet en technologieën voor mobiele apparaten. Momenteel zijn hun programma's te horen in 190 landen in meer dan 275 talen en dialecten.

Inhoud

Ontstaan en Geschiedenis

TWR begon in 1952, toen Paul Freed de organisatie oprichtte omdat hij ervan overtuigd was dat zogenaamde "gesloten" landen als Spanje bereikt konden worden door radio. Het station, gevestigd in Tanger in Marokko, zond uit onder de naam "The voice of Tangier". De eerste uitzending vond plaats in 1954 (J.S. Berg, p. 116). Omdat de Marokkaanse overheid alle private radiostations in 1959 sloot verhuisde TWR naar Monte Carlo in Monaco (J.S. Berg, p. 144).

De Nederlandse vestiging werd in 1965 door Hans van der Steen (1930-2020) opgericht, waarbij de eerste uitzending in oktober 1965 vanuit zijn zolderkamer te Baarn werd uitgezonden (ND, Oprichter Trans World Radio Hans van der Steen (89) overleden).

In augustus 1998 gingen, onder de naam Kol HaYeshua "De stem van het heil", de eerste radio-uitzendingen van Messiasbelijdende Joden in Israël van start (RD, TWR start met radio-uitzendingen voor Israël).

Zendstations

Belangrijke zendstations zijn Guam, Bonaire (RadioWorld.com, TWR’s Bonaire Facility Gets 440,000 Watt Makeover), Sri Lanka, Cyprus en eSwatini (Swaziland).

De Federal Communications Commission heeft de roepletters KTWR toegewezen aan de zenderlocatie van Guam (FCC, KTWR). De roepnaam PJB is toegewezen aan het Bonaire station (J.S. Berg, p. 162).

Afdeling Nederland

Op dit moment is het hoofdkantoor van de Nederlandse afdeling gevestigd in Barneveld. Hier werd in juli 2020 het Belevingscentrum Missie en Media geopend waar men op interactieve manier zelf kan ervaren hoe het is om in een andere cultuur het Evangelie te horen. Soms achter gesloten deuren, soms in een gesloten land vol angst (TWR, Missie & Media).


Externe links


Aangemaakt 3 juni 2021


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!