David Maasbach

Zie ook: Lijst bekende christenen, Pinksterbeweging,

David Maasbach (Gouda, 31 augustus 1959) is een Nederlands voorganger en evangelist, binnen de Nederlandse pinksterbeweging.

Inhoud

Beschrijving

Hij is de oudste zoon van Johan Maasbach, een van Nederlands bekendste evangelisten. Ook is hij directeur van de Stichting Johan Maasbach Wereldzending, pastor van het Capitol Evangelie Centrum in Den Haag en senior pastor van The Blessing Churches.

Op jonge leeftijd verliet David Maasbach voortijdig de grafische school om fulltime te gaan werken in de drukkerij van de Stichting Johan Maasbach Wereldzending in Den Haag. In dezelfde tijd diende hij in de kerk waar zijn vader voorganger was: het Capitol Evangelie Centrum in Den Haag (Maasbach, Leiderschap).

In 1988 trouwde David met Regina van de Groep. Zij kregen drie kinderen: Jesselyn, Alissa en John-Henry. Hierbij is zijn dochter Jesselyn tegenwoordig aanbiddingsleider en hoofd van Maasbach Worship. In 1993 zegende evangelist Johan Maasbach zijn zoon David en schoondochter Regina in om het leiderschap van het hele zendingswerk over te nemen en voort te zetten (Maasbach, Leiderschap).

In 1996 ontving David Maasbach een eredoctoraat in de Godgeleerdheid van de Zoë Universiteit in Jacksonville, Florida (Wikipedia, David Maasbach). Echter deze instelling is geaccrediteerd bij Accrediting Commission International (Zoe University, FAQ) welke een niet-erkende onderwijsaccreditatieorganisatie – ook wel een accreditation mill genoemd – in de Verenigde Staten is (Wikipedia, ACI) en waardoor dit doctoraat zowel niet door de overheid als de academische wereld wordt erkend. Het is vermoedelijk om deze reden dat hij deze titel niet (meer) gebruikt.

Op zondag 26 juni 2022 las Maasbach een "open brief aan premier Mark Rutte, regering & overheid" (YouTube, 29 jun. 2022, volledige preek) voor waarmee hij ook bij niet-gelovigen in de belangstelling kwam en waarin hij het overheidsbeleid ten opzichte van de boeren aan de kaak stelt.


Kritiek

Er zijn in de loop der tijd veel leden van Maasbachs kerk zelf vertrokken, of door hem gedwongen te vertrekken, omdat ze kritiek leverden op de gang van zaken, wat niet getolereerd wordt. Zo wordt hem onder andere verweten dat hij het Welvaartsevangelie predikt.

Daarnaast zijn er sektarische neigingen, zoals dat ieder contact met ex-leden of zelfs met naaste familieleden verbroken moet worden (Eenvandaag, Leden Maasbach-kerk moeten met familie breken, 30 juni 2016; De Correspondent, Waarom Maasbach dit doet, 30 juni 2016; Refoweb, Sekte van Maasbach). Enkele bezorgde ex-leden / ex-volgelingen hebben de website Maasklacht aangemaakt waarin ze anoniem hun ervaringsverhalen delen.


Externe links


Aangemaakt 2 oktober 2022


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!